Alle dagen open vanaf 9u00. Donderdag gesloten
Keuken doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u00.

5000 lopers trekken zaterdag door historisch centrum

Zaterdag vindt in Gent de Midzomernachtrun plaats. Een unieke loopwedstrijd waar de deelnemers bij valavond door Gent lopen. Er is in een parcours van 15 kilometer en een lus van 10 kilometer. Met 5000 deelnemers is inschrijven op de dag zelf niet meer mogelijk.

Beide parcours brengen de lopers van de Topsporthal aan de Watersportbaan langs de oevers van de Leie naar het historisch centrum opnieuw naar de Topsporthal. Ook het Sint-Baafsplein passeert de revue.

Het is de derde editie van de Midzomernachtrun. “Het eerste jaar bestonden we als vzw nog maar een maand en hadden we 2.480 deelnemers”, aldus voorzitter Geert Gysel. “Vorig jaar kwamen we aan 3.600 lopers, met 600 inschrijvingen de dag zelf. Nu zitten we voor het eerst aan het maximum aantal deelnemers: 5.000.”

Spanje

Het idee voor de avondloop pikte Karine De Smet, een van de stichters van Gentloopt.be op in Spanje, waar ’s avonds gelopen wordt omdat de temperaturen dan draaglijker zijn. “Waarom niet in Gent”, vroeg ze zich af. “En zo waren we vertrokken”, aldus Gysel.

Bron: Het Nieuwsblad & Gent Loopt