Alle dagen open vanaf 9u00. Donderdag gesloten
Keuken doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u00.

Palm is de grote winnaar op de World Beer Awards 2014

Negen medailles waaronder 4 keer goud, 2 maal zilver en 2 keer brons, dat is de oogst voor Palm deze editie. CEO van Palm én passioneel brouwer Jan Toye is opgetogen. “Het is een prachtige erkenning voor onze gerichtheid op unieke en lekkere bieren die de consument genot, ontdekking en beleving brengen. Ons innovatietraject en ons specialisme die we binnen onze brouwerijen verder uitbouwen worden beloond.”

Gouden medailles voor Rodenbach Vintage en Rodenbach Grand Cru

De grote winnaar, in de categorie ‘Vintage Beer’, is Rodenbach Vintage. Het roodbruine bier kwam als ’s werelds beste uit de bus. Vanzelfsprekend was het bier ook de beste Vintage van Europa, dus werd het ook in die categorie bekroond. Goud was er ook voor Rodenbach Grand Cru, stilaan een klassiek bier in de bierstijl ‘Vlaams roodbruin bier’. Door Michael Jackson ‘The Burgundy of Belgium’ genoemd, is dit bier terecht weer in de prijzen gevallen.

Ook goud voor nieuwkomer Cornet

De gouden medaille voor het nieuwe bier Cornet was misschien wel de grootste opsteker. Het zware blonde bier werd pas in 2014 gelanceerd en kan dus nu al pronken met een prijs. Aan het nieuwe bier zit een leuk verhaal vast. Het is genoemd naar Theodoor Cornet, de brouwer en herbergier van café De Hoorn in Steenhuffel. Hij was ook de rentmeestervan de graaf van Maldeghem-Steenhuffele, de Heer van Diepensteyn. Cornet brouwde voor de edelheer van het kasteel Diepensteyn, op diens vraag, een bier dat in de kelders van kasteel Diepensteyn op eiken vaten bewaard werd.

Dit 17de eeuws verhaal was de aanleiding om een bier te brouwen dat zwaar, droog en blond is, met een toets van vanille en met een geraffineerdhoutaroma. Het bier wordt geserveerd in een kelkglas met in de voet het strijdmasker van de graaf.

Reclame_Rodenbach

De ereplaatsen

Zilver was er voor Rodenbach Caractere Rouge en Estaminet; de bronzen medailles gingen naar Steenbrugge Dubbel Bruin, Brugge Tripel en Steenbrugge Tripel. Een heel geslaagde editie van de World Beer Awards voor Palm. Deze wedstrijd is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een jury van bierkenners kiest voor elk continent en per bierstijl een top drie. De laureaten hiervan nemen het wereldwijd tegen mekaar op. Deze ‘World’s Best’, strijden binnen hun categorie, voor de ultieme bekroning: de ‘World’s Best Beer’ worden.