Ingrediënten
- 4 grote kippenbouten
- 150 g grotchampignons, in kwarten
- 3 tenen knoflook, geperst
- 40 g boter, in stukken
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- ½ l geuzebier
- 200 ml gevogeltefond
- 200 ml kookroom
- 2 laurierblaadjes
- 100 g venkel, in blokjes
- 2 el verse peterselie, gesnipperd
- 1 tl tijm
- Zout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze
Kruid de kip met peper en zout en braad ze enkele minuten in een pan met boter aan alle kanten bruin. Zet het vuur daarna zacht en laat de kip ca. 30 minuten doorbakken. Haal de kip uit de pan en hou ze warm in een schaal. Verwijder de helft van het vocht uit de pan. Voeg aan het resterende vocht, de sjalotten, venkel, champignons en knoflook toe en bak dit ca. 4 minuten aan.
Voeg nu het bier toe, roer het geheel goed door en voeg dan de gevogeltefond toe. Meng de saus goed en giet al roerend in scheutjes de room toe samen met de tijm, peterselie en laurierblaadjes.
Laat het geheel een tijdje inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de kip nog even en serveer het dan op een bord met wat van de saus erover gegoten en gebakken aardappeltjes. Serveer de resterende saus er apart bij en ook groenten naar keuze, bijvoorbeeld boontjes
Bron: champignonidee.be