Alle dagen open vanaf 9u00. Donderdag gesloten
Keuken doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u00.

Een laatste groet voor ere-gouverneur André Denys

In het Gentse UZ is maandagavond op 65-jarige leeftijd ere-gouverneur André Denys overleden. Hij wordt zaterdag om 10.30 uur begraven in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Het ga je goed, André!

André Denys verloor de strijd tegen longvlieskanker. “Hij heeft tot het allerlaatste de strijd gestreden. Het was een bijzonder moedige strijd”, aldus zijn zoon. André Denys overleed rond 22.40 uur in intieme kring in het Gentse UZ.

Zaterdagvoormiddag 18 mei om 10.30 uur wordt een katholieke begrafenisplechtigheid gehouden in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Dat hebben de federale diensten van de gouverneur gemeld. Alle publiek is welkom, maar camera’s en fotografen zijn niet gewenst. Enkele prominenten zullen tijdens de dienst het woord nemen.

Biografie

Denys werd op 6 januari 1948 geboren in Gistel. Hij begon in 1971 met een eigen zaak, een leerlooierij, in Zulte. Niet lang daarna startte hij zijn politieke carrière en in 1976 werd hij als gemeenteraadslid verkozen in Zulte. Denys kwam in 1981 in de Kamer als PVV-verkozenen. In 1984 werd hij fractievoorzitter. In 1995 ruilde hij het federale parlement in voor het Vlaamse parlement.

In 2004 werd hij provinciegouverneur, een job die hij vol energie uitvoerde. In januari van dit jaar droeg hij zijn functie over aan Jan Briers.

Bron: De Standaard