Alle dagen open vanaf 9u00. Donderdag gesloten
Keuken doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u00.

Wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand kleurt Gent

Zaterdag 25 mei vindt in Gent de zevende editie van het Wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand plaats rond Portus Ganda. Het gratis festival zet de culturele diversiteit in het Gentse muzikale aanbod nog eens extra in de verf.

Les Goûts de Gand gaat door op vier verschillende locaties op en rond het water met als hoofdlocatie het Baudelopark. Op de Sint- Baafssite kan je genieten van intieme concerten, nieuwe snuisterijen ontdekken op ‘Feria Mundial’ (een wereldmarkt) en nog meer concerten bijwonen aan de Rodetorenkaai en Veermanplein.

 Sint-Baafssite

De aftrap van het muziekfestival wordt gegeven om 15u in de Abdijtuin met Kürsat Zengin en Luc De Vos. De twee wijkbewoners slaan speciaal voor deze editie de handen in elkaar en staan samen op het podium op de Sint-Baafssite. Kürsat staat bekend voor zijn traditionele Anatolissche volksmuziek die hij combineert met westerse muziek tot moderne folk.

Feesten en dansen

En vanaf dan breekt het feest los. De Gentse Murgafanfare van Komen en Gaan, dansers uit Kameroen en steltlopers en maskerdansers uit Togo geven op dat moment het beste van zichzelf. Op het volledige programma staan onder meer Thierry ‘titi’ Robin, Kadril, Baloji, Kursat Zengin & Luc De Vos, Cumbia Ya, Kel Assouf, Aurélia ft. Wouter Vandenabeele, Soraya Zekalmi, Strograss, Bulent Koken, Damla Kirdas & Grup TINI, de nieuwkomers van Kom-pas, en als afsluiter in De Centrale zelf LatinAfrica afterparty met Contrabando, DJ Pacha hot latin Music en DJ The Rudies.

Goed doel

Samen met Solar zet Les Goûts de Gand zich in voor het goede doel. De bedoeling van dit evenement is om fatsoenlijke verlichting te voorzien in het dorp Agoe-Akodessewa in West-Afrika. Via de actie SMS4LIGHT! kan iedereen een huis in Afrika verlichten voor slechts twee euro per maand.