Alle dagen open vanaf 9u00. Donderdag gesloten
Keuken doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u00.

Ontdek de rijke geschiedenis van het Gentse stadhuis

Op amper 200 meter van ‘t Vosken, bevindt zich het Gentse Stadhuis, maar behalve om administratieve zaken te regelen, wordt het zelden tot niet bezocht door de Gentenaar. Tijd voor verandering, dacht Amarant. Zo’n mooi pand verdient meer aandacht.

Sinds 1301 was de Gentse magistraat samengesteld uit enerzijds 13 schepenen van de Keure die belast waren met het effectieve bestuur van de stad en anderzijds 13 schepenen van Gedele die zich bezighielden met erfenis- en voogdijkwesties. Kort daarop besliste het stadsbestuur drie panden aan de Hoogpoort aan te kopen; het begin van wat zou uitgroeien tot het stadhuiscomplex van vandaag.

Tijdens het uitgebreide bezoek op donderdag 16 mei van 14u00 tit 15u30 kom je te weten hoe het stadhuis zijn huidige gedaante heeft gekregen. De verschillende bouwfases hebben niet alleen het uitzicht maar ook de structuur van het Gentse stadhuis bepaald. Onder leiding van Miguel De Clercq bezoek je onder meer de Pacificatiezaal, de Troonzaal, de Gemeenteraadzaal en het Oostenrijks salon.

Wanneer: Donderdag 16 mei 2013
Tijdstip: 14u00 – 15u30
Prijs: 12 euro per persoon